Bosch Kinderontbijt op Koningsdag

Jheronimus Bosch
social_buttons

Begin de dag goed: ontbijt gezellig samen met Jheronimus Bosch

In ’s-Hertogenbosch viert ook Jheronimus Bosch op zaterdag 26 april Koningsdag. Samen met vijfhonderd kinderen van 6 tot en met 12 jaar doet hij mee aan Bosch Kinderontbijt op de Parade: een gezellig uurtje ter ere van de fantasierijke middeleeuwse schilder. Van 9.30 tot 10.30 uur zijn er acrobatiek- en dansvoorstellingen, verzorgd door leerlingen van Flik-Flak en Dans & Balletstudio Geraldine en vertelt acteur Romijn Conen een verhaal over Bosch. Voor vijfhonderd kinderen staan er bijzondere Bosch-broodtrommeltjes klaar, dus wees er op tijd bij. Vanaf 9.00 uur zijn de gratis trommeltjes op te halen bij de tenten met grote Bosch-illustraties.

Tijdens Bosch Kinderontbijt kunnen kinderen op een leuke manier kennis maken met de schilder Jheronimus Bosch die vijfhonderd jaar geleden in ’s-Hertogenbosch woonde en werkte. Zijn vijfhonderdste sterfdag herdenkt de stad groots in 2016.

Jonge leerlingen van Flik-Flak tonen op het podium hun kunsten op het gebied van acrobatiek en showdans. De kinderen doen ook mee aan het Circus Jeroen Bosch dat op 31 mei in ’s-Hertogenbosch wordt gehouden.
De jonge dansers van Dans & Balletstudio Geraldine laten een aantal korte dansen zien, zoals hip hop en streetdance, met kostuums uit de voorstelling Bosch Danst die vorig jaar in ’s-Hertogenbosch is opgevoerd.
De acteur Romijn Conen (bekend uit de film De Griezelbus, naar een boek van Paul van Loon) leest De Andere Werkelijkheid van Jeroen Bosch voor, een verhaal voor dat Paul van Loon over de schilder uit ’s-Hertogenbosch heeft geschreven.

Bosch Kinderontbijt wordt gepresenteerd door Jelle Amersfoort.

Het programma
9.00 uur Ophalen gratis Bosch-broodtrommel
9.30 uur Start podiumprogrammering
10.30 uur Einde Bosch Kinderontbijt

Voor meer informatie: www.bosch500.nl