Programma Koninginnemarkt 2013

social_buttons

Nog even te gaan en dan kunnen we de voorlopig laatste Koninginnenacht en -dag vieren! Na deze editie spreken we namelijk van Koningsdag. Achter de schermen wordt er door vrijwilligers hard gewerkt om er voor te zorgen dat Koninginnedag 2013 een onvergetelijk feest wordt!

Locaties Koninginnemarkt
Net als vorig jaar zijn er verschillende podia en activiteiten verspreid door de binnenstad te vinden. Muziek, dans en kunst zijn de vaste elementen van Koninginnemarkt en daar staat ook deze editie bol van! Het programma op het Kerkplein heeft dit jaar een iets andere invulling gekregen. Vanaf 12 uur is er een open talent stage onder de noemer Bosch Talent waar regionaal beginnend talent zijn kunsten kan vertonen. Het is mogelijk om je als zanger(es), act of band aan te melden via programmering@koninginnemarkt.nl. Voorwaarde is: je mag niet ouder zijn dan 18 jaar! Vanaf 16.00 uur klinken op het Kerkplein de vrolijke klanken van swingende salsamuziek. Ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door Salsipuedes.

De kinderrommelmarkt is groter van opzet dan vorig jaar. In de Verwerstraat, Hinthamerstraat, Marktplaats, Burgemeester Loeffplein en rondom de Arena kunnen kinderen hun tweedehands waren verkopen. Zie de bijgevoegde afbeelding voor meer informatie.

Er staan podia op de Markt (bij café Jeronimus), Kerkplein, Parade, Minderbroederplein, Uilenburg, Lepelstraat, Karrenstraat en in de Snellestraat (bij café DIT). In het Theater aan de Parade kun je terecht voor de Oranjemarathon. De klassieke muziek waar men van kan genieten, is gratis toegankelijk.

Op het hoofdpodium op de Parade staat een groot scherm waarop de inhuldiging van Prins Willem-Alexander te zien zal zijn. Wederom is er op de Parade plek voor het kinderprogramma.

Het dansfeest Trix in the Mix is dit jaar op De Pettelaarse Schans. Vanaf 13.00 uur tot 23.00 uur zijn er allerlei DJ’s aan het werk om te zorgen voor een elektronische danservaring. Klik hier voor meer informatie.

Muzikaal nieuws
Ook dit jaar zijn er verschillende bands en acts uit heel Nederland te zien op de verschillende podia in de stad. Grote namen die op Paaspop stonden en nu op Koninginnemarkt staan, zijn; Killer Queen, Memphis Maniacs en BZB! Maar denk ook aan T-bone n' the Misteaks, Dorpsstraat Ons Dorp, Time2Play, Soc, Madhouse Partyband, Session, Ten 11, Indigo Mind, The Hustlers, Say Keys, Dwars en nog véél meer! Een gezellige variatie aan muziek met voor elk wat wils!

Voor de laatste informatie en nieuwtjes kijk je op deze website of volg je ons op Twitter en Facebook. Tot ziens in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch op 29 en 30 april!