Meteen naar de inhoud

Koningsdag spelletjes

Koningsdag spelletjes

Koningsdag is natuurlijk een dag waar het hele familie samen kan komen en samen activiteiten kan uitvoeren. Maar ook als je geen zin hebt om naar de stad te gaan of naar de plekken waar deze activiteiten uitgevoerd worden. Dan zijn er nog genoeg Koningsdag spelletjes voor thuis. Het is dan ook zeker niet raar dat op de meeste sociale media er filmpjes en foto’s voorbij komen van allerlei families die deze spelletjes in de achtertuin aan het uitvoeren zijn. Ook jij kan dit doen met je familie.

Er zijn dan ook meer dan genoeg Koningsdag spelletjes om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan spijkerpoepen, blikgooien of koekhappen. Er zijn zo veel traditionele spellen dat je altijd wel iets kunt vinden.

Koningsdag spelletjes

De spelletjes

Er zijn natuurlijk een hoop traditionele spelletjes die je kunt kiezen. De meeste van deze spelletjes worden eigenlijk alleen op Koningsdag gespeeld en het is dan ook begrijpelijk dat de meeste mensen niet meer zo goed weten welke spelletjes er ook alweer gespeeld worden.

Hier komen wij in om je te helpen. De spelletjes die traditioneel gespeeld worden zijn; koekhappen, eierlopen, blikgooien, sjoelen, snoephappen, spijkerpoepen, zaklopen, ringwerpen en hinkelen. Dit zijn spellen die eigenlijk iedereen wel herkent en welke iedereen wel eens gespeeld heeft in zijn leven. Het is dan ook een mooie dag om deze traditie over te dragen.

Koningsdag thuis vieren met kinderen

Koningsdag begint in de ochtend vroeg. Een goede reden om je kinderen vroeg uit bed te halen. We beginnen met de vlag hijsen en het volkslied. Daarna zorgen we er uiteraard voor dat iedereen op zijn best gekleed is in het o zo mooie oranje.

Om 10 uur wordt het volkslied nog eens gezongen, maar dan door iedereen in het land. Het is een mooi moment om de dag af te trappen met alle activiteiten die je gepland hebt. Het beste is om dit buiten te doen, zeker als het mooie weer is.

Conclusie

Of je Koningsdag nu alleen viert, met je familie of met iedereen in het land. Er is eigenlijk geen enkele reden om deze spelletjes niet te spelen. Van de nostalgische waarden, tot het overbrengen van traditie er is altijd wel een goede reden. Het zorgt ervoor dat je weer even kind kan zijn. En wie wilt dat nou eigenlijk niet.

Tot slot is Koningsdag eens per jaar. Dat maakt deze Koningsdag spelletjes misschien ook wel zo bijzonder. Het zijn spelletjes die je eigenlijk nooit speelt en alleen maar speelt op de verjaardag van de koning. Er is dus geen enkele reden om niet te genieten van Koningsdag spelletjes en we raden het dan ook iedereen aan!

Koningsdag spelletjes