Ga naar de inhoud
Etusivu » Blog » Subsidie voor Koningsdag maakt van deze dag echt een feestje

Subsidie voor Koningsdag maakt van deze dag echt een feestje

  • door

Vier zeker uitgebreid Koningsdag

Koningsdag is een heerlijk jaarlijks feest dat uitgebreid gevierd wordt. Vooral nu dat een paar jaar niet mogelijk is geweest, staan de Oranjeverenigingen te springen om weer activiteiten te organiseren. Hoewel er zeker geen onbegrensde mogelijkheden zijn, is het wel mogelijk om subsidie voor Koningsdag te krijgen. Hier vertellen wij over de mogelijkheden.

Zo kan subsidie voor Koningsdag worden aangevraagd

Allereerst is het goed om te weten dat het verstrekken van subsidies via de gemeente plaatsvindt. Elke gemeente heeft in zekere zin de vrijheid om hier regels en voorwaarden aan te koppelen. De aanvraag verloopt online. Het is bijvoorbeeld van belang dat de activiteit geschikt en aanwezig is voor een breed publiek.

Als je overweegt om subsidie aan te vragen dan is het aan te raden om eerst contact op te nemen met de gemeente voor de exacte voorwaarden. DIe kunnen je dan ook gelijk vertellen wat het maximale bedrag van de subsidie is. Daarna zal een formele aanvraag moeten worden ingediend. Hoewel dit varieert, wordt de aanvraag meestal echt snel toegekend of afgewezen.

Dit zijn populaire activiteiten tijdens Koningsdag

Subsidie voor Koningsdag kun je onder meer gebruiken voor het organiseren van sportactiviteiten of een ander leuk evenement. Meestal worden die dus georganiseerd vanuit lokale Oranjeverenigingen maar ook individuele Oranje fans kunnen altijd iets organiseren. Belangrijk is dus dat er een breed publiek bij betrokken kan zijn en het draait vooral om heel veel om feesten.